Pentru România

Ținute de toamnă 2018. Ce croieli și culori se poartă

Ținutele de toamnă 2018 promit să fie pe placul tuturor fashionistelor convinse și nu numai. De la culori și până la croieli, va fi imposibil să nu găsești ceva pe placul tău, fie că ești o împătimită a modei, fie că îți dorești doar să porți ceva confortabil și călduros.

Ținutele de toamnă 2018 sunt îndrăznețe, nonconformiste și dau o notă de optimism oricărui outfit grație culorilor vibrante care sunt la modă în acest sezon. Dar să aflăm ce croieli și ce culori se poartă în toamna 2018!

Ținute de toamnă 2018: Red Pear, must-have-ul sezonului

Va fi foarte greu să ne decidem asupra unei singure culori în sezonul rece, având în vedere că mixul propus de Institutul Pantone pentru ținutele de toamnă-iarnă 2018 ne pune la dispoziție o cromatică absolut încântătoare. Red Pear va fi, cu siguranță, vedeta sezonului rece, în primul rând pentru că este o culoare delicioasă, un roșu închis, burgundy, ca de pară coaptă, care te îmbie să o guști, și în al doilea rând, pentru că este foarte ușor de asortat.

O altă nuanță de roșu care se va purta în toamna 2018, de această dată un roșu mai deschis și mai electrizant, este și Valliant Poppy. Culoarea florii de mac va încălzi fără îndoială atmosfera sumbră și chiar depresivă, am putea spune, a zilelor de toamnă.

Din garderoba de toamnă 2018 nu pot să lipsească nuanțele de galben și portocaliu pe care Institutul Pantone le-a definit ca Ceylon Yellow, Limelight și Russet Orange. Ei bine, și acestea pot fi considerate un must-have în materie de ținute de toamnă 2018. Indiferent că vorbim de accesorii, o eșarfă, o pălărie, o gentă sau o pereche de pantofi, sau vorbim de un pardesiu, o rochie sau o pereche de pantaloni, aceste culori trebuie să se regăsească în outfiturile oricărei fashioniste. Russet Orange poate fi definit ca un mix între roșu, galben și maro și reflectă întocmai culoarea frunzelor de toamnă.

Ceylon Yellow este o nuanță de galben cald, picant și amorțit deopotrivă, o culoare care va face ravagii în toamna 2018 pentru că este foarte ușor de asortat, inclusiv cu celelalte culor care sunt la modă în acest sezon, astfel încât look-ul final nu poate fi decât surprinzător.

Limelight este culoarea limonadei cu mentă, este o culoare îndrăzneață pentru o ținută de toamna 2018, este acidă și efervescentă, însă este acea picătură de vară care ne dorim să ne însoțească în sezonul rece, mai ales că este o reinterpretare a nuanței Lime Punch care a făcut furori în această primăvară pe podiumurile de modă.

Pentru doamnele și domnișoarele care preferă senzualitatea și farmecul aparte al culorilor regale, Institutul Pantone a propus două nuanțe cu adevărat ademenitoare: Ultra Violet și Quetzal Green. Monocromia este un must have al sezonului de toamnă-iarnă 2018, iar aceste două culori, parcă desprinse din basmele cu prinți și prințese, ne vor permite să le purtăm din cap până-n picioare. Ultra Violet este o nuanță care a tot fost în preferințele designerilor ani la rândul și iată că și acum a fost introdusă cu subtilitate (subitilitatea de care poate da dovadă această nuanță) în ținutele de toamnă 2018.

Dacă-ți dorești să asortezi această culoare într-un mod surprinzător, atunci alege nuanța Crocus Petal, de asemenea o nuanță în tendințele toamnei 2018, care face parte din cele 10 culori propuse de Institutul Pantone în acest sezon.

Quetzal Green este un verde luxos într-un subton de albastru marin care, dincolo de eleganța aparte pe care o va oferi unei ținute de toamnă 2018, poate fi asortat cu ușurință cu nuanța-vedetă Red Pear.

Nebulas Blue este o nuanță destul de intensă de albastru, dar care are puterea de a calma, de a liniști, am putea spune că este culoarea cerului umbrit de noapte. De asemenea, se potrivește de minune cu Red Pear, nuanța must-have a ținutelor de toamnă 2018.